Osby tappade ledning

Sport Vid seger hemma mot Limhamn hade OIK i praktiken säkrat nytt kontrakt.
Sport • Publicerad 10 februari 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Limhamns Andreas Larsson har spräckt Jani Palmroos nolla och inlett gästernas vändning. Foto: Stefan Sandström

Vid seger hemma mot Limhamn hade OIK i praktiken säkrat nytt kontrakt. Men trots en strålande inledning kunde hemmalaget inte sno några poäng från tabellfyran, vilket gör att sista omgången blir gastkramande för Osby.Åseda gick om OIK i tabellen tack vare segern mot Boro i går och Nässjö är bara en poäng bakom Osby på återkvalplats.Nässjö och Åseda möts i sista omgången, medan OIK gästar topplaget Kallinge/Ronneby. Bottenstriden i division två lever i allra högsta grad ända in i kaklet. Tyvärr, får man väl säga om man studerar tabellen med OIK-glasögon.För Osby hade läge att segla ifrån bottenkollegorna när Limhamn var på besök i går. Dennis Svensson visade fortsatt fenomenal form i Osby och prickade elegant in både 1–0 och 2–0 i första perioden.

Gästerna vann visserligen skotten klart i öppningsperioden, men Jani Palmroos i OIK-kassen fick god hjälp av sina försvarare och Stephen Higgins kunde konstatera att hans lag fick matchen precis dit de ville.– Vi håller dom på utsidan och låter dom skjuta från "rätt" läge och då gör man inte mål på Jani. Sen kontrade vi bra och jag tycker vi har de hetare chanserna i första, säger Higgins.Limhamn är sedan länge klart för play off och hade inte mycket att spela för. Och känslan var att ett 3–0-mål skulle döda matchen. Jesper Johansson fick chansen att sätta trean när han kom helt ren i början av andra perioden. Men Tex Williamsson i gästernas kasse räddade.– 3–0 där... då lägger dom sig, säger Stephen Higgins.– Man måste sätta sina chanser när man har chansen att döda matchen.

10.42 in på andra perioden styrde Andreas Larsson in 2–1-reduceringen för Limhamn och bara 35 sekunder senare kvitterade Robin Lindahl. På nytt var det en styrning som letade sig in bakom Jani Palmroos.–Två styrningar; jag har aldrig varit med om att ett lag släpper in så många styrningar som vi har gjort den här säsongen, säger Higgins.Målen väckte Limhamn, som efter en sömning start visade varför laget ligger topp fyra i tabellen.– De har bra fart, konstaterar Higgins.Gästerna vann sista perioden med 3–0 och lämnade Osby ishall med tre poäng.

För Osbys del väntar en jobbig slutomgång. Men Stephen Higgins andas trots den tappade 2–0-ledningen optimism inför matchen mot Kallinge.– Vi spelar jämnt mot ett topplag i dag och vi har allt i egna händer, säger OIK-tränaren.Den normalt vassa kedjan med Niklas Lindqvist, Stefan Lööw och Andreas Bergström var väldigt blek mot Limhamn.– Ja, eventuellt gör vi en del ändringar där till nästa match för att få igång dom, säger Higgins.