Annons

Polisens ungdomsutredare: ”Skadegörelsen i Osby finns högt upp på vår agenda”

Polisen jobbar från olika håll med den omfattande skadegörelse som Osby drabbats av på sistone.
– Ja, skadegörelsen i Osby finns högt upp på vår agenda. Det är något vi pratar om och jobbar med varje dag, säger polisens ungdomsutredare Rickard Pedersen.
Osby • Publicerad 8 maj 2023
Rickard Pedersen, ungdomsutredare på polisen.
Rickard Pedersen, ungdomsutredare på polisen.Foto: Polisen

Just nu ligger två skadegörelser, där fönster i gångtunneln Jenvägen över järnvägsspåret i Osby har krossats, på Rickard Pedersens bord.

– I det första fanns det bilder och filmer. Men där har vi otur. Det har inte gått att identifiera någon av personerna. Sedan har vi ännu ett fall av skadegörelse på samma ställe. Där ser prognosen lite bättre ut. Och här ska vi också hålla en del vittnesförhör, säger Rickard Pedersen.

Annons

Även om det inte gick att identifiera någon gärningsperson den här gången uppmanar Rickard Pedersen allmänheten att höra av sig.

– Fortsätt att bidra med information. Ring 112 om ni ser något som är pågående. Ser eller hör ni något hör av er till 114 14 och berätta vad ni sett. Går det för er egen säkerhet; ta bilder och filma det som händer, uppmanar han.

”Så vi har inte givit upp hoppet.”
Rickard Pedersen, ungdomsutredare på polisen

Polisen jobbar från många olika håll med vandalismen i Osby.

– Skadegörelsen i Osby finns högt upp på agendan i lokalpolisområdet. Detta är något vi pratar om och jobbar med varje dag. Så vi har inte givit upp hoppet. Tvärtom, säger Rickard Pedersen.

Polisen jobbar från fler olika håll.

– Ja, vi jobbar förebyggande, utredningsmässigt och ingripandemässigt. Vi vet var vi ska leta, men vi behöver lite tur också så vi kan knyta rätt person till rätt tillfälle. Fortsätt att höra av er om det finns information som kan vara värdefull för oss.

Här saknas innehåll

Katarina BexellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons