Annons

Skottutredning har kört fast

Tre personer var på plats i den lägenhet som blev beskjuten i Hässleholm strax före jul, men ingen av dem har varit särskilt samarbetsvillig med polisen, berättar förundersökningsledare Håkan Klein som leder utredningen.
Hässleholm • Publicerad 29 december 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En vecka har gått sedan skottlossningen mot en lägenhet på Viaduktgatan i Hässleholm. Ännu är polisen ingen misstänkt på spåren.
En vecka har gått sedan skottlossningen mot en lägenhet på Viaduktgatan i Hässleholm. Ännu är polisen ingen misstänkt på spåren.Foto: Jens Christian

– Inte i den bemärkelse som man förväntar sig om man blir beskjuten, säger han.

Det har nu gått en vecka sedan skottlossningen. Under natten mot den 22 december avlossades minst två skott genom ett fönster mot en lägenhet på Viaduktgatan i Hässleholm där tre personer befann sig. Ingen av personerna blev träffade.

Annons

Polisen inledde samma natt en utredning om mordförsök. Men än så länge har man i jakten på gärningspersonen, eller -personerna, inte kunnat säkra några nya spår, berättar Håkan Klein.

– Vi har kört dörrknackning i området och så vidare, sedan är det ett par stycken kvar som ska höras och vi försöker samla in filmer och annat om det nu skulle vara någon som har sett någonting när det hände. Men hittills har vi ingenting som kan driva utredningen framåt, säger han.

Klein berättar att skottlossningen för närvarande utreds som en enskild händelse utan koppling till annan kriminalitet i kommunen. Såvitt polisen vet finns det ingen känd hotbild mot trion som blev beskjuten.

– Men en del av de människor som blir utsatta för sådant här är inte jätteintresserade av att berätta allting de vet för polisen heller. Då blir det oerhört svårt för oss att jobba vidare med ärendet, säger Håkan Klein och fortsätter:

– Det kan finnas bakomliggande orsaker hos dem som kanske vet vilka det är som skjuter att inte framkomma med rätt uppgifter till oss, det kan vara anledningar som rädsla eller annat.

Klein menar att det här har blivit ett allt vanligare förekommande fenomen i polisens utredningsarbete.

– Det är jättevanligt nuförtiden. Vad det beror på kan man bara spekulera i, säger han.

Om inte några nya uppgifter framkommer riskerar utredningen att läggas ner.

– Vi vänder på de stenarna vi kan vända på och hör de människorna vi kan höra. Är det någon som har upplysningar är vi sjukt tacksamma om vi får ta del av dem naturligtvis.

– Men som sagt, är intressegraden svag att vara polisen behjälplig i vissa utredningar så blir utredningarna oftast sämre, summerar Håkan Klein.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons