Annons

Anordna epa-träff – få upp till 20 000 kronor: ”Möjlighet”

Vill du anordna Epa-träff – eller en brännbollsturnering?
Då kan du få upp till 20 000 kronor i bidrag av Ledare Östra Skåne.
Kravet: Det ska engagera minst 15 personer mellan 15 och 25 år.
Nordöstra Skåne • Publicerad 6 maj 2024
Nu har du möjlighet att få pengar för att anordna en Epa-träff.
Nu har du möjlighet att få pengar för att anordna en Epa-träff.Foto: Mikael Persson

Det är organisationen Leader Östra Skåne som står bakom satsningen ”Sommarslanten”. Vad det är?

”Är du mellan 15 och 25 år och vill hitta på lite kul med vänner och bekanta i din ort? Då finns det nu möjlighet att söka pengar. Man kan få bidrag för allt från brännbollsturnering till EPA-träff, så länge det ger mer liv på landsbygden – särskilt för ungdomar”, skriver de i ett pressmeddelande.

Bidraget kan finansiera olika typer av sportevenemang.
Bidraget kan finansiera olika typer av sportevenemang.Foto: Jenni Dahlgren
Annons

Bidraget är tillgängligt att söka för alla som bor i någon av följande kommuner: Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Osby, Östra Göinge, Perstorp, Simrishamn, Tomelilla och Ystad.

Bidraget är tillgängligt att söka fram till den 15 maj. Kravet är att arrangemanget lockar minst 15 personer i åldrarna 15 till 25 år.

Organisationen uppger att det knappt finns några begränsningar för vilka idéer de kan sponsra och alla som söker har möjlighet att få upp till 20 000 kronor i bidrag.

Fakta

Leader Östra Skåne

Leader Östra Skåne är en ideell förening. Vi arbetar med landsbygdsutveckling i östra Skånes nio kommuner genom att bevilja projektstöd utifrån leadermetoden.

Leader är en metod där privat, ideell och offentlig sektor arbetar tillsammans för att bidra till lokal utveckling. Metoden används i hela EU och grundar sig i tanken att lokal utveckling genomförs mest effektivt och hållbart av de som bor och verkar i ett område.

Filip EdvardssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons