Annons

Barn blev inlåst på offentlig toalett

Publicerad 22 juli 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Ett automatiskt tidlås gjorde att en nioåring blev inlåst på en offentlig toalett i över en timme. Arkivbild.
Ett automatiskt tidlås gjorde att en nioåring blev inlåst på en offentlig toalett i över en timme. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

En nioårig pojke besökte på onsdagskvällen en badplats i Sigtuna tillsammans med sina föräldrar då han behövde gå på toaletten – men när han hade gått in och stängt om sig kom han inte ut, på grund av ett automatiskt tidlås.

– Den lilla pojken gick in, och toaletten låstes för att klockan var 20. Föräldrarna kunde inte komma in, och pojken kunde inte komma ut, säger Henrik Jynnesjö vid räddningstjänsten till Upsala Nya Tidning.

I ungefär 45 minuter försökte föräldrarna få ut pojken innan de ringde 112. Efter över en timme inne på toaletten kunde han till slut befrias av räddningstjänsten, som kom och bröt upp dörren.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons