Annons

Israel: Tredje brigad har gått in i Libanon

Ytterligare en israelisk brigad har under natten gått in i södra Libanon, meddelar Israels militär på X.
Samtidigt fortsätter Israel att bomba Beiruts södra förorter.
Mellanöstern • 07 oktober 2024 09:48
Explosioner i södra Beirut under natten.
Explosioner i södra Beirut under natten.Foto: Bilal Hussein/AP/TT

Därmed ingår nu tre brigader i Israels markoffensiv i grannlandet i norr, skriver The Times of Israel. Enligt Israel rör det sig om en "begränsad" invasion med målet att förstöra shiamilisen Hizbollahs infrastruktur i gränsområdet mot Israel.

Under morgonen har fler än 35 projektiler avfyrats från Libanon mot Israel, uppger Israels militär. Inga personer har rapporterats skadade.

Annons

I ett uttalande lovar Iranstödda Hizbollah att fortsätta "slåss mot israelisk aggression", trots att Hizbollah och Libanon "fått betala ett högt pris" efter beslutet att stötta Gaza och Hamas efter 7 oktober-attackerna i fjol.

Israeliska stridsflyg har under natten och morgonen samtidigt fortsatt att attackera mål i södra Beirut, rapporterar Libanons statliga nyhetsbyrå NNA. En AFP-journalist på plats uppger att hennes fönster skallrade efter ett av angreppen, medan en annan hörde höga explosioner.

Den israeliska militären hävdade i ett uttalande under natten att de "slagit till mot Hizbollahterrorister" och "vapenlager i Beirut".

På måndagsmorgonen kommer libanesiska rapporter om israeliska attacker även mot södra och östra delarna av landet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons