Annons

Kineser dödade i Karachi-explosion

Pakistan • 07 oktober 2024 08:35
En paramilitär soldat gestikulerar mot medier vid platsen där explosionen utanför Karachis flygplats inträffade.
En paramilitär soldat gestikulerar mot medier vid platsen där explosionen utanför Karachis flygplats inträffade.Foto: Fareed Khan/AP/TT

Två kinesiska medborgare dödades i en explosion utanför Karachis flygplats i Pakistan på söndagen, uppger företrädare för de två länderna.

Inledningsvis uppgav myndigheterna att en tankbil exploderat, men polisen har sedan bekräftat att det rörde sig om en bombattack. Separatistgruppen Baluchiska befrielsearmén (BLA) har tagit på sig dådet.

Annons

Kinas ambassad uppger i ett uttalande att en konvoj med anställda från ett privat kinesiskt företag angreps på söndagen och att två kineser dödats och ytterligare en skadats. Även pakistanska medborgare uppges ha skadats.

Tusentals kinesiska arbetare befinner sig i Pakistan till följd av Pekings internationella mångmiljardsatsning på infrastruktur BRI, även känd som "den nya Sidenvägen".

Dådet följer på en rad blodiga attacker i provinsen Balochistan där separatister kräver självstyre. Enligt premiärminister Shehbaz Sharif vill angriparna skada kinesiska utvecklingsprojekt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons