Annons

Stort vapenbeslag efter dödsskjutning i Malmö

Polisen har gjort ett omfattande vapenbeslag efter mordet på en man i Malmö, som blev skjuten genom ett fönster. En tonårspojke har gripits misstänkt för mord.
Brott • 07 oktober 2024 10:46
En person har avlidit efter en skottlossning i Malmö.
En person har avlidit efter en skottlossning i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT
Polis, kriminaltekniker och bombtekniker arbetar innanför avspärrningarna på Serenadgatan i Malmö på måndagsmorgonen efter en misstänkt skottlossning mot en lägenhet.
Polis, kriminaltekniker och bombtekniker arbetar innanför avspärrningarna på Serenadgatan i Malmö på måndagsmorgonen efter en misstänkt skottlossning mot en lägenhet.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen befann sig i en lägenhet när han tidigt på måndagsmorgonen träffades av skott och polisen misstänker att han blivit skjuten från utsidan, genom ett fönster. Han fördes till sjukhus, där han avled. Anhöriga har underrättats.

En tonårspojke som är över 15 år har gripits. Han kommer förhöras under förmiddagen, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Annons

– På plats genomförs flera utredningsåtgärder, bland annat håller vi på att knacka dörr i anslutning till de här flerfamiljsbostäderna som ligger runt platsen där skottlossningen har ägt rum.

Polisen har efter mordet hittat två pistoler, en kalasjnikov och tre granater på en plats i närheten, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Platsen spärrades av på morgonen sedan polisens hundförare hittat det som uppgavs vara ett misstänkt farligt föremål.

Boende i en fastighet närmast fyndplatsen på Soprangatan har uppmanats att hålla sig inomhus och borta från fönstren.

– Det är en liten bit därifrån, men det är i stort sett i samma område, säger Patric Fors.

Skottlossningen larmades in 04.42 natten till måndagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons