Annons

Lund straffade Osby

Sport - Känns väl aldrig riktigt kul att förlora på straffar, vi kunde ju avgjort tidigare, men ändå får man väl vara lite nöjd idag, tyckte Osbycoachen Andersson.
Sport • Publicerad 13 januari 2013 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Emilia Olofsson
Foto: Emilia Olofsson

- Känns väl aldrig riktigt kul att förlora på straffar, vi kunde ju avgjort tidigare, men ändå får man väl vara lite nöjd idag, tyckte Osbycoachen Andersson.Osby kom till spel med exakt tre femmor eftersom forwarden Jens Mattsson saknades men istället hade man fått tillbaka backen Joel Persson från Kristianstad. Och Persson var alldeles utmärkt trots att han spelade småskadad.Lund, som hade förlorat bägge sina matcher efter återstarten, hade ett litet initiativ i den första perioden men ändå var det inte förvånande att första perioden såg ut att sluta mållös. Osbykeepern Pontus Persson spelade nämligen oerhört stabilt och Lunds motsvarighet, Niklas Lindh tillhör även han seriens bästa målvakter. Men efter 18.15 kom ändå hemmalagets ledningsmål när Joakim Näslund plötsligt stod fri och pangade in 1-0.- Annars höll vi väl ihop det bra bakåt under stora delar av matchen, tyckte "Jocke" Andersson.

I mellanperioden var matchbilden ganska lik första periodens men när Lund drabbades av en utvisning, sedan man haft för många spelare på banan, small det bakom Niklas Lindh. Målskytt, efter 11.06, var Oskar Johansson framspelad av Christoffer Ljungdahl och Kevin Andersson.Tyvärr åkte Kevin Andersson några minuter senare på en skada i ett muskelfäste i axeln och tvingades lämna matchen och kollas upp på sjukhus.- Vi hade ju bara tre femmor med oss så det fick bli lite omdisponeringar, förklarade Osbycoachen som skickade upp Christoffer Ljungdahl i kedjan och gick runt på bara fem försvarare.Tredje perioden saknade inte chanser men nu började bägge lagen bli allt räddare om den poäng man ändå hade. så det var inte förrän i förlängningen som matchen tände till igen.Först fick Osdby spela 1.39 i numerärt underläge och strax därefter fick Lunds Henrik Moricz 5+20 för checking to the head och Stefan Lööw & co parkerade under ett par minuter i Lundazonen.

Men inget mer hände och avgörandet gick därför till straffar.Både Joel Persson och Craig Gallo sköt sina utanför och sedan backen Stefan Timglas satt en straff för Lund hade Stefan Lindell chansen att kvittera, men missade.- Vi hade ju chanser att avgöra både i tredje och i förlängningen men jag tror ändå stenhårt på den här gruppen inför framtiden, menade Joakim Andersson.Det känns som om truppen är ordentligt tunn just nu?- Jo, Niklas Lindqvist är borta en månad på grund av jobbet, Pontus Brandett fotskadad medan Matsson väntar på att bli pappa, berättade Andersson.Någon som du ändå kan hoppas på inför fredagsderbyt i Tyringe?- Det är väl Mattsson i så fall.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons