Annons

Viktiga bortasegrar för Modo och Björklöven

Både Modo och Björklöven reste sig efter helgens stjärnsmällar i hockeyallsvenskans kvartsfinaler.
AIK respektive Västerås besegrades på bortais.
Ishockey • Publicerad 21 mars 2023
Gerry Fitzgerald gjorde två mål för Björklöven.
Gerry Fitzgerald gjorde två mål för Björklöven.Foto: Patrick Trägårdh/TT

Seriesegraren Modo tappade oväntat en 3–1-ledning till förlust hemma mot AIK i söndags, men hittade tillbaka till vinnarspåret när matchserien fortsatte på Hovet i Stockholm. Ö-vikslaget tog ledningen två gånger i första perioden, men AIK kvitterade båda gångerna. Men när Modo tog ledningen för tredje gången, genom Adam Pettersson i slutet av mittperioden, släppte man aldrig taget.

Segersiffrorna blev 4–3, efter en sen AIK-reducering, och Modo leder med 2–1 i matcher inför nästa möte. Även det spelas på Hovet, på torsdag.

Annons

Björklöven, tvåa i grundserien, gjorde precis som Modo. 2–1-segern borta mot Västerås innebär att Umeålaget har återtagit initiativet och leder med 2–1 i matcher. Gerry Fitzgerald blev matchhjälte när han sköt båda målen inom loppet av fem minuter i andra perioden.

Vinnaren i hockeyallsvenskans slutspel får spela i SHL nästa säsong.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons